Галина Миколаївна Хмель-Дунай: вчений та творча людина

Галина Миколаївна Хмель-Дунай – кандидат біологічних наук, доцент, викладач біохімії спорту Дніпровського інституту фізкультури, мовознавець, вишиваль

Геннадій Останін: художник-самородок

Дарувати людям радість, пробуджувати в них уміння насолоджуватися прекрасним найголовніша риса народного майстра України, різьбяра по дереву Геннадія

За  багатонаціональним столом: кулінарні традиції  Придніпров’я. Частина IV.

Проживаючи поряд довгий час, народи сучасної Дніпропетровщини збагачують свої національні кухні та обмінюються досвідом приготування страв.

Катеринославські звані обіди: кулінарні традиції Придніпров’я. Частина ІІ.

Розвиток кулінарних традицій нашого краю в ХІХ — на початку ХХ ст. на прикладі світських обідів та харчування в заможних сім’ях Катеринослава.

Магія вишивки Придніпров‘я. Частина перша. Розмаїття на полотні

Історія вишивки нашого краю, орнаменти якої збережені і збагачені не одним поколінням вишивальниць-майстринь, радують душу і милують зір.

Магія вишивки Придніпров’я. Частина друга. Веселкові рушники

Різнобарвні рушники, вишиті майстринями нашого краю у різні часи, сьогодні скарби духовної та матеріальної культури України.

Народні страви Катеринославщини: кулінарні традиції Придніпров’я. Частина ІІІ.

Розвиток кулінарних традицій нашого краю в ХІХ – на початку ХХ ст. на прикладі харчування селянства та інших народних верств Катеринославщини.

Ольга Родкіна: майстриня вишивки та лялькарства

Ольга Родкіна – майстриня української народної вишивки та лялькарства. Її мистецькі роботи побували на багатьох вітчизняних і закордонних виставках.

Писанка починається з молитви…

При храмі святого Рівноапостольного князя Володимира у Дніпрі відкрита дитяча недільна школа, де дітей і дорослих вчать мистецтву писанкарства.

Сергій Горбань: "золоті" руки гончара

Гончар-самоук, займається гончарством зі студентських років. Сьогодні його майстерня вважається чи не найбільшою в м. Дніпро.

Юрій Шковира: різб'ярських справ майстер

Геолог за фахом, багато років захоплюється різьбою по дереву. Теми його робіт - образи козаків, Тараса Шевченка, фольклорні мотиви.

Як козаки харчувалися: кулінарні традиції Придніпров’я. Частина І.

На розвиток кулінарних традицій Придніпров’я, мали свій вплив історичні та соціальні умови, природні й кліматичні особливості ще за часів козацтва.