Біля витоків бджільництва на Запорожжі

Бортництво і пасічництво на землях Вольностей Війська Запорозького з історичних джерел і спогадів колишніх запорожців.

Галина Миколаївна Хмель-Дунай: вчений та творча людина

Галина Миколаївна Хмель-Дунай – кандидат біологічних наук, доцент, викладач біохімії спорту Дніпровського інституту фізкультури, мовознавець, вишивальниця.

Геннадій Останін: художник-самородок

Дарувати людям радість, пробуджувати в них уміння насолоджуватися прекрасним найголовніша риса народного майстра України, різьбяра по дереву Геннадія Останіна.

За  багатонаціональним столом: кулінарні традиції  Придніпров’я. Частина IV.

Проживаючи поряд довгий час, народи сучасної Дніпропетровщини збагачують свої національні кухні та обмінюються досвідом приготування страв.

Збудуйте хату із саману

Традиційні українські хати-мазанки будували з саману. Подібна технологія будівництва була досить поширена в Україні, зокрема й на Придніпров’ї.

Картини з душею. Вовняний живопис Наталії Семенової. Частина 1.

Картини з вовни, створені директором народного музею-садиби Микити Коржа Наталією Іванівною Семеновою, наповнені глибоким змістом та шаною народних традицій.

Катеринославські звані обіди: кулінарні традиції Придніпров’я. Частина ІІ.

Розвиток кулінарних традицій нашого краю в ХІХ — на початку ХХ ст. на прикладі світських обідів та харчування в заможних сім’ях Катеринослава.

Квіткове руно майстрині з Кам’янського Надії Васильєвої

Валяння, або фелтінг – один із популярних серед сучасних майстрів напрямок рукоділля.

Кулєшова Яна: в її руках – таланту сила…

Хобі Яни Кулєшової перетворилося на популяризацію вишивки і увійшло до книги Рекордів України.

Магія вишивки Придніпров‘я. Частина 1. Розмаїття на полотні

Історія вишивки нашого краю, орнаменти якої збережені і збагачені не одним поколінням вишивальниць-майстринь, радують душу і милують зір.

Магія вишивки Придніпров’я. Частина 2. Веселкові рушники

Різнобарвні рушники, вишиті майстринями нашого краю у різні часи, сьогодні скарби духовної та матеріальної культури України.

Мак – чарівна квітка, символ, оберіг…

Маки, ніби червоні вогники, рясно ростуть на полях, луках, узбіччях усього Придніпров’я. Квітка є символом краси, багатства і пам’яті про загиблих на війні.

Марія Литовченко: чарівниця українського текстилю

З ім’ям відомої майстрині та художниці пов’язане формування і розквіт української школи гобелену.

Млини Придніпров’я. Частина І. Вітряки та водяні млини

З історії млинарства на Придніпров’ї у ХVІІ – середині ХХ ст.

Народна медицина Катеринославщини: історія та традиції

Народна медицина нашого краю є складовою частиною традиційно-побутової культури, в якій знайшов відображення світогляд народу, його багатий життєвий досвід.

Народні страви Катеринославщини: кулінарні традиції Придніпров’я. Частина ІІІ.

Розвиток кулінарних традицій нашого краю в ХІХ – на початку ХХ ст. на прикладі харчування селянства та інших народних верств Катеринославщини.

Ой у лузі червона калина…

Червона калина здавна стала одним із символів України. Це – і їжа, і ліки, і чудовий медонос, і краса, і образ, який надихає багатьох митців.

Ольга Родкіна: майстриня вишивки та лялькарства

Ольга Родкіна – майстриня української народної вишивки та лялькарства. Її мистецькі роботи побували на багатьох вітчизняних і закордонних виставках.

Писанка починається з молитви…

При храмі святого Рівноапостольного князя Володимира у Дніпрі відкрита дитяча недільна школа, де дітей і дорослих вчать мистецтву писанкарства.

Рукотворна краса Раїси Криськової

Майстриня традиційної української вишивки, різноманітних видів рукоділля, роботи якої виставлялися в Дніпропетровському історичному музеї ім. Д.І. Яворницького.

Семенова Наталія: картини з душею. Вовняний живопис. Частина 2.

Свій життєвий досвід і душевне тепло директор народного музею-садиби Микити Коржа Наталія Іванівна Семенова відтворює у своїх картинах з вовни.

Сергій Горбань: "золоті" руки гончара

Гончар-самоук, займається гончарством зі студентських років. Сьогодні його майстерня вважається чи не найбільшою в м. Дніпро.

Смаки сучасної Дніпропетровщини. Ч. 2. Мікс традицій та екзотики

Традиційні, автентичні та незвичайні страви, якими частують туристів у різних куточках нашої області.

Смаки сучасної Дніпропетровщини. Ч. 3. Фестивалі і рекорди

Кожен фестиваль – приємний привід ближче познайомитися з Дніпропетровщиною.

Смаки сучасної Дніпропетровщини. Частина 1. Автентичні страви

Цікавинки гастрономічного туризму Дніпропетровської області.

Тест «Вишиванка – чарівний світ на полотні»

Тест про історію, символізм і особливості української вишиванки.

Український борщ – невід’ємна частина національної культури

Борщ – одна з головних страв української кухні. В кожної господині – свій рецепт борщу, а в пана Анатолія з Межівщини – власнй рецепт.

Юрій Шковира: різб'ярських справ майстер

Геолог за фахом, багато років захоплюється різьбою по дереву. Теми його робіт - образи козаків, Тараса Шевченка, фольклорні мотиви.

Як козаки харчувалися: кулінарні традиції Придніпров’я. Частина І.

На розвиток кулінарних традицій Придніпров’я, мали свій вплив історичні та соціальні умови, природні й кліматичні особливості ще за часів козацтва.