Василь Іванович Мірошниченко

Василь Іванович Мірошниченко

Василь Іванович Мірошниченко – художник, відомий в Дніпропетровську і Україні завдяки своєму творчому доробку. Ще з 1979 року він є учасником обласних, республіканських, всесоюзних та міжнародних виставок. З 1987 року він – член Спілки художників України. Неодноразово його пейзажі, створені під час в творчих групах пленерного живопису, експонувалися на персональних виставках в Старгарді (Польща), Києві, Дніпропетровську, Нікополі і зберігаються в музеях, приватних колекціях України та зарубіжжя. 


Народився художник у Дніпропетровську 2 липня 1957 року. Його творчий шлях в рідному місті почався з роботи в художньо-виробничому комбінаті Худфонду УРСР з 1980 року після закінчення Київського державного художнього інституту та служби в лавах Радянської Армії.

Будучі за освітою архітектором В.І. Мірошниченко значну увагу приділяє архітектурі, художньому проектуванню та дизайну. У співавторстві зі скульпторами він є автором пам’ятника Д.І. Яворницькому, меморіальних дощок видатним землякам. Під керівництвом В.І. Мірошниченка та його безпосередньої участі в 2012 році було створено ансамбль площі ім.80-річчя Дніпропетровської області та у 2013 році встановлено пам’ятний знак ФК «Дніпро». За його проектами здійснено художнє оздоблення інтер’єрів Палацу юнацтва, Будинку органної та камерної музики, готелю «Рассвет» у Дніпропетровську, музею Великої Вітчизняної війни у Донецьку тощо.

З 2004 року В.І. Мірошниченко – голова Дніпропетровської організації Національної спілки художників України, с 2012 – голова Дніпропетровського обласного відділення Українського фонду культури.

За творчі досягнення та активну громадську діяльність Василь Іванович Мірошниченко має численні грамоти, дипломи та нагороди, а 2008 році йому присвоєно почесне звання – Заслужений діяч мистецтв України.

За матеріалами:

http://www.libr.dp.ua/collection/?pbp=57

http://logos-ukraine.com.ua/project/index.php?project=piued3&id=1322

http://museum.net.ua/hudognik/miroshnichenko-vasil-ivanovich/




 12.07.2017
 (51 переглядів)